keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Veneilijän chorizo-pata

Ohje chorizo-padan valmistukseen.
Chorizo-pata on erittäin helppo veneruoka, ei tosin se kovin nopea, aikaa menee noin 1-2 tuntia. Kaikki raaka-aineet löytyvät pitkään lämpimässä säilyvinä versioina.
Pakolliset raaka-aineet.
Chorizo makkaraa 200-300g
Papuja/kikherneitä 400g purkki
Vettä 1dl
Lisähärpäkkeet.
Sipulia 1kpl
Maissia 1prk
Peruna 1kpl
Valkosipulia sopivasti
Kesäkurpitsaa
Öljyä
Yms.
Ensin ohje kodittomien tyyliin.
Leikkaa chorizo paloiksi ja heitä kattilaan.
Aukaise purkki kikherneitä ja valuta neste pois. (voi myös huuhtoa)
Lisää kikherneet kattilaan ja lämmitä pienellä lämmöllä n. 1-1.5 tuntia.
Pidä huoli että kattilan pohjalla on jatkuvasti hiukan vettä (estää pohjaan palamisen)
Ruoka on valmis kun kikherneet ovat saaneet kauniin punaisen värin, ja maun choritzosta.
Nauti vaikka suoraan kattilasta sellaisenaan.
Ohje gourmee tyyliin.
Muuten sama kuin edellinen mutta
Sipulia käytettäessä kuullota sipuli öljyssä ensin ja lisää muut perään
Perunaa käytettäessä pilko peruna ihan pieneksi, sen tarkoitus on tuoda pataan tärkkelystä, koostumuksen sitomiseksi.
Choritzon valinta on tämän ruuan onnistumisessa tärkeimpiä asioita.
Itse suosin chorizo extraa mahdollisimman punaisena ja rasvaisena.
Jos makkara valinta osuu kohdalleen, ei mitään mausteita ruokaan tarvitse lisätä.
Tämä ruoka on yksi meidän Atlantin ylitys ruokamme, luultavasti joka viikko syömme tätä.
Atlantilla vain joutuu unohtamaan kesäkurpitsan ja ehkä perunan ja sipulin huonon säilyvyyden vuoksi.
Jonnun versio tästä on jättää choritzo pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti