tiistai 3. joulukuuta 2013

Paluu Santa Cruziin

02.12.2013 siirryttiin Puerto ricosta, Santa cruz tenerifalle. Siirtymisessä ei matkan etenemisen kannalta mitään järkeä ollut, mutta henkisesti se oli vain pakko tehdä. Puerto rico alkoi tulla jo korvistakin pihalle, ja gran canarian saartakin autolla oltiin kierretty jo lähes 1500km. Toki saarelta jäi todella paljon hyviä muistoja, mm. kaikki Suomen vieraat, ja paikalliset naapuri veneilijät joiden kanssa vietimme aikaa. Ja olihan siellä myös aurinko, joka ei Tenerifalle meitä seurannut.
Itse matka saarten välillä sujui ilman ihmeellisyyksiä. Ajettiin koneella purje apuna 50nm, matka vauhtina pidimme reilua 5solmua. Aallokko oli välillä sekavaa ja vaihtelikin n0,5-2.0m välillä. Tenerifa oli sateiden ja sumun peitossa. Saari jonka normaalisti näkee jo yli 50nm päästä, ilmestyikin vasta 7nm päässä heikosti näkyviin. Ja sadettahan täällä on sitten riittänytkin...
Pitkät housut ja takit on täällä tarpeen, mutta fiilis on silti hyvä.
Näimme matkalla myös kaksi pientä valasta (Homeless oli isompi) uivan meitä vastaan 5nm päässä santa cruzista.
Pirjon Suomessa valmistuttama aurinko katoksemme pääsi täällä sadekatoksen rooliin, siitä todellakin on apua ja paljon, Kiitokse suuresti äidilleni/anopille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti