keskiviikko 20. elokuuta 2014

Tahitia edelleen

Tahitille olemme näköjään jumittuneet, eikä oikeastaan kyllä valittamista sen suhteen. Saatiin tänne ankkuriin viereemme myös suomalainen katamaraani sy Dreamcatcher, heidät edellisen kerran nähty Karibialla lähes puoli vuotta sitten. Mukava taas pitkästä aikaa rupatella suomea muidenkin kanssa, vaikka välillä tulee automaattisesti puhuttua englantia heillekkin... Muitakin tuttuja veneitä täällä on enemmän kuin laskea osaa (ilmeisen huono laskupää?).

Ollaan myös onnistuttu saamaan flunssa molemmille ja pientä kuumeilua. Onneksi se alkaa kuitenkin pikkuhiljaa luovuttaa ja elämä taas voittaa. Ihmeen pitkään ollaan ilman mitään tauteja selvitty.  Tämä on ensimmäinen kerta kipeänä jos ei pientä mahatautia Galapagoksella lasketa(ruokamyrkytys?).

Yritämme täältä hilautua eteenpäin kun saamme muutamat lakkaus hommat valmiiksi, lisäksi täytyy hyödyntää täältä löytyvää isoa supermarkettia ja ostaa veneeseen taas varastot täyteen perus purtavaa. Tosin mitään "pitkiä" ylityksiä ei enään tänä vuonna ole suunnitelmissa. Vain n.1000nm pätkiä joten tuore ruokakin riittänee pitkälle.

Nyt on myös keksitty tapa siirtää kuvia nettiin. Ensin kamerasta täytyy siirtää kuvat pikku tablettiin ja siitä sitten lähettää bluetoothilla isompaan tablettiin ja sen jälkeen iso tabletti tajuaa että kuvia on tullut ja niitä voi muokata pienemmäksi ja laittaa nettiin. Onneksi asia ei ole aivan noinkaan yksinkertainen koska kamerassa on nyt SD muisti kortti ja meidän pieni tabletti käyttää micro SD korttia. Mutta siis kuvia voi joku päivä ilmestyäkkin. (muutama kuva lisätty osioon Marques, Ranskan polynesia)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti