tiistai 12. elokuuta 2014

Tahiti

Ollaan nyt kulutettu aikaa täällä Tahitilla ainakin pari viikkoa. Tahitilla sijaitsee  Papeete joka on Ranskan polynesian pääkaupunki. Saarena tämä ei ainakaan näin pienen budjetin matkailijalle ole paratiisi. Paljon on kaikkea mitä voisi tehdä mutta kaikki maksaa... vaatteiden ja muiden tavaroiden oston voi tyystin unohtaa, esim. samat sandaalit jota sai Panamasta ostaa alle 1€ hintaan ovat täällä 30€ jne. Tosin poikkeuksiakin on, jotkin venetarvikkeet ihan ok hintaisia ja ruokaa täältä pystyy ostamaan...

Olemme ankkurissa Taina marinan edustalla, ankkuripaikka on varsin mukava ja koralliriutan ympäröimä joten pahaa swelliä ei yleensä pääse ankkuripaikalle. Muutaman kilometrin päässä sijaitsee lentokenttä ja sen edustalla onkin muutama lentokone veteen pudonneina ja niitä pääseekin snorklaten katselemaan kirkkaassa vedessä (ilmaista!). Aika täällä on oikeastaan kulunut muiden purjehtijoiden kanssa, milloin mitäkin touhuten.

Kalastus välineitä ollaan täällä päivitelty hiukan paikallisten kalojen mittoihin. Aikaisemmin meillä oli siimana n.30kg kestävä siima ja sitten 40kg siima, mutta vieheitä katosi siihen vauhtiin ettei kalastaa kannattanut. Nyt asiaan on toivottavasti saatu helpotusta, siimaa on perässä vedettäväksi 100m ja 170kg kestävänä, jos nyt siima paukkuu poikki emme halua edes tietää mitä siellä on ollut... Paikallisessa venetarvikeliikkeessä myydään myös huomattavasti järeämpiä siimoja ja jopa yli 1000m kerinä. Mitä lie paikalliset kalastaa???

Valitettavasti täältä Tahitilta ei ole oikein mitään kerrottavaa ja ehkä se kertoo enemmän kuin tuhat kuvaa:) nimittäin olemme hommanneet myös meidän toiselle tabletille kuvien muokkaus ohjelmat mutta toinenkaan tabletti ei kuvia suostu ymmärtämään!! Voi että rakastan joskus tätä elektroniikkaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti