keskiviikko 22. helmikuuta 2017

Kolmas kerta toden sanoo!

Tässä on taas pari viikkoa tainnut edellisestä päivityksestä vierähtää... Meillä on ollut muutamia "pikku"juttuja riesana.
Purjehdittiin (siis oikeasti purjehdittiin) lähes kaksi päivää ja taitettiin matkaa n.120nm. Yksi yö vietettiin Ko Rok saarten välissä pomppuisassa ankkurissa. Kun Langkawi oli jo näkyvissä ja päätettiin vähän ottaa enemmän purjetta havahduttiin siihen että rullalaite ei enään toiminut. Muutaman kirosanan jälkeen asiaa tarkemmin tutkittua selvisi että keulastaagi oli lähes poikki. Purje oli tietenkin pari kierrosta pyöritettynä sisään ja rullalaite ei liikahtanutkaan. Saatiin kuitenkin taisteltua purje alas jollain ihmeellä. Onneksi Ranskan Polynesiassa sattuneen keulastaagihaaverin jälkeen olimme asentaneet dyneemaköyden ja vanttiruuvin valmiiksi käyttöön otettaviksi ja saimme hetkessä viritettyä uuden varastaagin. 
Langkawilla sattui eräs tuttumme sitten tarjoamaan hänen toista rullalaitettaan vaijereineen ja hiluineen. Eihän sellaisesta voinut kieltäytyä. 
Projekti kesti päivän ja Homelessissa on nyt "uusi" rullalaite 8mm vaijerilla (vanha oli 6mm). Toivotaan että nyt kestää.


Uuutta rullalaitetta piti lyhentää reilut 2metriä.

Vihdoinkin paikoilleen nosto

Vaikka kuvissa näyttää ehkä pilviselle, päivä oli kuuma.
Iho taas vähän kärähti aurinkovoiteista huolimatta.Vaijerin ei kai pitäisi näyttää tältä?
Keulastaagi on meidän reissumme aikana katkennut jo kolme kertaa
(Kanarialla, Ranskan Polynesiassa ja nyt Malesiassa).
Suuret kiitokset rullalaitteesta, ja kaikesta avusta jota saimme!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti