lauantai 15. huhtikuuta 2017

Happy Songkran! / Hyvää (Thai) Uuttavuotta!

Thaimaassa on vietetty  13.04.2017 paikallista Uutta vuotta. Paikallisille alkoi nyt vuosi 2560, eli ovat meidän Gregoriaanista kalenteria edellä 543vuotta.
Uuden vuoden juhlia Thaimaassa vietetään kolmekertaa vuosittain, länkkäri, Kiinalainen ja Thaimaan oma.
Uusi vuosi tunnetaan paikallisittain nimellä Songkran ja myös vesi festivaalinakin tunnetaan. Juhlat pärähtävät käyntiin päivällä n. 11.00 aikoihin, silloin on munkit ehtineet lounaan nauttia ja juhlat alkakoon. Tosin monin paikoin juhlinta on jo alkanut ennen sitä. Kukaan ei välty kastumiselta.
Me oltiin varauduttu päivään kahdella vesipyssyllä ja jätetty kaikki vedenkestämätön huoneelle. Suuntasimme aamusta Eagle muay thai salille jossa ensin vähän syötiin paikallisten ja muiden treenaajien kanssa. Kun kaikki oli saanut ladattua vesipyssyt ja musiikkivehkeet mukaan siirryttiin isomman kadun varteen. Siellä kasteltiin kaikki vastaan tulevat autot, skootterit, kävelijät, kisaat, koirat ja kaikki muukin mikä liikkui. Myös meitä ammuttiin autoista vesipyssyillä ja heiteltiin ämpäreittäin vettä päällemme. Meillä oli myös vesiletku joka oli erityisen käytännöllinen mm. paikallisbusseja vastaan(niistä puuttuu ikkunat täysin). Myöskin kaiken maailman pulvereita hierottiin ihmisten kasvoihin ja niin oli omatkin naamamme ihan pulverien peitossa.
Joissain kaupungeissa/alueilla Songkran juhla saattaa olla useiden päivien mittainen, mutta ei onneksi Ao Chalongissa. 
Oma mielipiteeni on että Songkran on paras juhla ikinä! En ole koskaan nähnyt niin paljoa hyvän tuulisia ihmisiä. Suosittelen kaikille!

Tässä osa porukkaamme.

Tämäkin pikkukaveri kuului tiimiimme, mutta tosin taisi ampua meitä enemmän kuin muita:) Kuvaus jäi hieman heikolle tasolle, kun vedenkestävä kameramme oli veneellä ja kuvaukset hoidettiin puhelimella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti