torstai 20. huhtikuuta 2017

Lintu

Mitä tekee Thaimaalainen MuayThai ottelija kun näkee lentokyvyttömän linnun?
Tietenkin poimii sen säilöön ja kiikuttaa scootterilla salille ja vie päävalmentajalle hoidettavaksi. Sitten pikainen selvitys mikä vialla. Höyhenet olivat jostain syystä jonkun töhnän peitossa, ehkä öljyn. Päävalmentaja Fon laittoi pikkupojat hakemaan puhdistus tarvikkeita ja alkoivat sitten linnun puhdistukseen.
Selvyyttä meillä ei ole vielä mitä lopulta tapahtui ja selvisikö lintu jo takaisin taivaalle. Olimme nimittäin treenien jälkeen niin janoisia ja nälkäisiä ettemme jaksaneet jäädä odottelemaan tapahtumien kulkua, samasta syystä unohtui kuvien napsiminenkin.
Kuultiin ettei eläinten pelastaminen muutenkaan ole paikallisille mitenkään vieras asia. Eräskin pariskunta oli löytänyt tien varresta pussin jossa oli hanhi jalat sidottuina. Olivat sen sitten tietenkin vieneet kotiinsa. Kuulemma se edelleen heidän pienellä pihallaan laiduntaa kanojen kanssa.
Meidän hotellin alueellakin majailee 5 koiraa joilla ei ole varsinaista kotia, mutta ovat kaikkien kavereita. Usein meidän kanssa osa koirista käykin kauppareissuilla. Kävelevät meidän kanssa kaupalle ja odottelevat ulkopuolella, että palaamme ja sitten takaisin. Ja onhan se mukava aamun aloitus kun aina jostain joku koira tulee moikkaamaan häntä heiluen.
Useat paikalliset eivät hirveästi koirista välitä. On kuitenkin huomattu että kun huomaavat että länkkäri turistit usein koirista pitää täällä huolta, niin paikallisten pihoihinkin on alkanut ilmestyä vesi- ja ruokakippoja.

Se lintu ei tainnut olla kotka joka hoidettavaksi tuli

Jack koira joka on meidän vakio kauppakavereita

Sisälle ei meinannut millään uskaltaa.
Jack on n.2kk sitten pelastettu kuoleman kielistä ja nykyään oikein hyvin voiva sähläri.

Salilla valmennuksessa käytetään keppiä ja porkkanaa.

No Pain
No MuayThai


Poika haluaisi otella ja valmentaja isäkin niin toivoisi,
kuitenkin perheen pomo on toista mieltä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti