perjantai 11. elokuuta 2017

Rengaskaupoilla...

Oli aika saada scootteriimme uusi eturengas. Päristeltiin aamulla lähimmälle scootterihuoltamolle asiaa kysymään. Paikan pitäjä lisäsi renkaisiimme ilmaa ja sanoi kaiken olevan kunnossa(tyypillinen aasialainen tapa, kun jotain ei ole ja  EI, ei voida sanoa). Siis heillä ei ollut renkaita myynnissä... Toinen paja löytyi n.5min ajomatkan päästä. Mietittiin että laitetaanko molemmat renkaat uusiksi vai pelkkä eturengas. Päädyttiin vain eturenkaan uusintaan. Homma hoitui nopeasti ja jo 10minuutin päästä ajettiin pajalta pois uusi rengas paikallaan.
Käytiin parissa rautakaupassa tiivisteitä etsimässä avotilan luukkuihin ja suunnattiin syömään. Juuri ennen ruokapaikkaamme takarengas tuntui lähtevän altamme mutkassa. Hienoa, takarengashan oli tietysti puhki... Syötiin rauhassa ja köröteltiin läheiselle autohuoltamolle kyselemään ilmaa, ei onnistunut. Kertoi kuitenkin lähimmän mopokorjaamon sijainnin. Mentiin sinne ja taas kerran palvelu pelasi ilman odottelua. Saatiin uusi takarengas, hintaa sille tuli 16€ töineen. Eturengas maksoi 15€. Huomenna käymme vielä uusimassa etuiskarin stefan joka vuotaa hieman öljyä. Hinta sille töineen 5€.
Täällä kulmilla kannattaa muutenkin renkaat vaihtaa ajoissa. Vesisateen sattuessa tiet saattavat lainehtia pahastikin. Pieni hinta turvallisuudesta. Luultavasti nuo meidän vanhat renkaat silti jollekkin paikalliselle vielä käyttöön menee.

Etuiskarin stefan vaihto
25RM/5€ töineen. Aikaa meni n.30min.
Ehdittiin siinä välillä käydä vihannesostoksilla, 
3 kurkku ja isopussi chiliä 1€.


Eilen saatiin veneen kylkiin vielä toinen kerros epoksimaalia. Otettiin myös potkuriakseli irti. Vaihdetaan akselitiivisteelle(taliboxi) menevä letkunpätkä. Samalla selvisi millainen perälaakeri on. Se on jonkin sortin muovia, kuitenkin täysin erilainen kuin nykyään kaupoista löytyvät... No eipä hätä ole kummoinen, kun sille ei tarkoitus mitään ole tehdäkkään.
Akseliin ei juurikaan ole tullut kulumajälkiä laakerista.
Taliboxi on hieman jälkeä jättäny. Täytyy vaihtaa hieman sen paikkaa.
Nyt olisi hyvä aika myös laittaa isompi potkuri... sopivaa ei vain näiltä kulmilta ihan helpolla löydy. 

Perälaakeri on vain muutaman millin seinävahvuudella olevaa "muovia"
(Perälaakeri on bakelliittia)


Sunnuntai aamun parturointi.
Naapuri leikkasi Jonnun etuhiukset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti