sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Panama city

Olemme nyt täällä Tyynellämerellä. Ankkuripaikkamme La Playita on muutaman kilometrin päässä varsinaisesta keskustasta ja se on toisaalta hyvä. Panamaa ei ainakaan tunneta siitä että se olisi turvallinen, kaikkialla vilisee poliiseja rynnäkkökiväärien tai pumppuhaulikoiden kanssa. Ankkuri puree täällä hyvin, ainut ärsyttävä asia on paikalliset veneet jotka tekevät isoja aaltoja ja niitä kulkee ohi usein. Täällä joutuu kumivenelaiturin käytöstä maksamaan viereisessä satamassa 5$/vrk. Sillä rahalla saa tosin sitten myös kumiveneelle aseellisen vartioinnin. Turvattomuuden tunnetta ei täällä Panama cityssä ole tullut, ehkä johtuen suuresta vartioinnin määrästä.
Panama on varsin edullinen maa tehdä ostoksia, esim. sandaaleja saa alle dollarilla, paitoja ja shortseja alle kahdella dollarilla , ruokaa täysi taksin peräkontillinen 150$, taksi matka n.10km 5$, paikallisbussi 0,25$/matka....

Ehkä suurin yllätys täällä on ollut pienien veneiden määrä. Parhaillaan ankkurissa on ollut kolme 27ft venettä ja yhtä 27ft venettä vielä odotamme kanavasta. Vaikka suurin osa tutuistamme jäi Atlantin puolelle niin silti olemme bonganneet täältä muutaman veneen joita olemme tavanneet jo Espanjassa (ei kuitenkaan suomalaisia). Ja uusia tuttavuuksia täällä tulee sellaisella päivävauhdilla että ei edes ehdi tajuta... Olemme myös todenneet että meidän pieni Homeless on varsin luxus varusteltu, meillä on toimiva vessa ja jääkaappi (todella monista veneistä nämä puuttuu).

Tarkoituksemme on lähteä kohti Galapagosta ensi viikon alku puolella. Luvatut tuulet ovat olleet todella surkeita, pääosin vastaisia mutta kuitenkin heikkoja. Tuuliperäsimen lapa on nyt tehty umpi lasikuidusta ilman mitään täyteaineita. Paksuimmillaan n.4cm pelkkää lasikuitua, toivon että nyt kestää.

Mangoja ei tarvitse hakea kaupasta, ne voi kerätä suoraan puista
Saatiin kala, oli tosin tarttunut selästään kiinni
Panama city ei ole ihan pieni
Naapurin poijjaat soittelee

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti