keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Tuamotus - Tahiti

Nuku-Hivalla vietimme aikaa kahdessa eri ankkurilahdessa. Pääosa ajastamme saarella kului Taiohae ankkurilahdukassa jossa veneitä oli paljon ja kaupat ihan lähettyvillä. Kävimme myös piipahtamassa Daniels bayssä, josta pääsee kävelemään suuren vesiputouksen alajuoksulle. Perillä vesiputouksella saatiinkin sitten virkistävä suihku. Vesiputous on sen verran iso että sitä ei varmaan ilman helikopteria pysty näkemään kokonaisuudessaa. Alhaalla uidessa siitä näkyi vain jokunen kymmenen metriä. Putouksilta pois kävellessä jäimme syömään paikallisen perheen kotiin lounasta. Ruokana oli vuohta kaiken maailman lisukkeiden kera (Jonnulle tietysti vain vegeruokaa). Annokset olivat herkulliset ja santsata sai niin paljon kuin jaksoi syödä (hinta n.7€). Niin ja taas kerran kyseinen retki tehtiin sy Rakafantin miehistön kanssa. Ostimme vielä paikallisilta jättimäisen banaanitertun n.30kg 7€ hintaan, ja saimme vielä kaupan päälle n.10kg tähtihedelmiä (oikea nimi lienee joku carambula tai jotain?). Danielsbayssä vietimme vain yhden yön ja palasimme pomppuisaan Taiohae bayhin.
17.07.2014 Siirryttiin Nuku-Hivalta Ua-Poulle hakemaan vettä, tällä kertaa kuitenkin Takahetaun lahteen. Matkalla saatiin n.3kg tonnikala joka illalla paistettiin ja syötiin Rakafantin porukan kanssa. Hakahetaun kylässä kaupoista ei saanut juuri mitään, onneksi ei oikeastaan tarvittukkaan. Kaupoilla oli siellä myös aukioloajat jotka eivät alkuunkaan pitäneet paikkaansa. Kauppa saattoi olla auki vain yhden tai kaksi tuntia todellisuudessa. Mutta tälläisistä asioista ei kannata ottaa tressiä, ei paikallisetkaan ota:) Ankkurissa ollessa onnistuimme tiskauksen yhteydessä tiputtamaan mereen fileerausveitsen ja paistinpannun. Vettä alla oli n. 10m, siis liian syvää Homelessin väelle sukeltaa tavaraa ylös, mutta onneksi Rakafantin kapu Erland pystyi meidän aarteet pohjasta pelastamaan helposti sukeltamalla.
19.07.2014 klo 15.00 nostettiin ankkuri ja otettiin suunnaksi Tuamotus saariryhmä ja atolli Ahe. Matkaa sinne 471nm.
Matka meni pääosin hienosti purjehtien, mutta paria viimeistä päivää vaivasi hetkittäin tuulenpuute ja vesisade. Perille Ahelle pääsimme 23.07.2014 klo 14.20.
Ahella olimme ainut vene ankkurissa, seuraavana päivänä saapuikin sitten Rakafant joka lähti kanssamme samoihin aikoihin ja eksyi paikalle yksi katamaraanikin. Ahella ei ole paljoa nähtävää tai koettavaa, koko saaren kylän kävelee rantaa pitkin ympäri kymmenessä minuutissa. Perjantai-iltana paikallisilla oli laulu- ja tanssiesityksiä joita oli mukava katsella. Välillä unohtui sanat, välillä tanssiliikkeet mutta kaikilla kuitenkin oli hauskaa. Saarella ei alkoholia myydä ilmeisesti uskonnollisista syistä, mutta paikalliset kyllä polttelee marihuanaa minkä ehtii (sitä ei uskonto kiellä?). Ahelta ostimme B-laadun mustia helmiä 10kpl hintaan 15€. Ehkä jatkossa niistä jotain koruja väsäämme.
27.07.2014 klo 07.00 lähdettiin kohti Tahitia, matkaa perille 280nm ja se taitettiin kahdessa yössä. Perille päästiin 29.07.2014 klo 15.40, ankkuri tiputettiin reilun 15m veteen joten ketjuakin sai laskea perään reilu 50metriä. Ankkuripaikkamme on ihan Taina marinan edustalla ja vierestä löytyykin iso supermarket ja Mc Donalds joissa kävimme heti ankkurin laskettuamme. Mc Donalds oli kyllä suuri pettymys, sitä odotti jotain erityistä n.6kk tauon jälkeen mutta pettymään joutui... Tässä olemme ankkurissa varmaan viikon tai pari ja siirrymme sitten pikku hiljaa kohti Bora-Boraa.

Meillä on pienoisia ongelmia kuvien siirron kanssa. Kun kuvat siirretään kamerasta tablettiin niin niitä ei saa näkyviin kuvien muokkaus ohjelmalla (kuvia täytyy pienentää), eikä niitä myöskään voi katsella. Mutta se on varmaa että kuvat on kuitenkin siirretty ja ne saattavat tupsahtaa esiin esim. viikon tai kymmenen päästä. Kenelläkään ideaa asian korjaamiseksi?
Meillä on toki toinenkin tabletti mutta siitä puuttuvat kaikki ohjelmat blogin kirjoitusta ja kuvien muokkausta varten, ja netit välillä heikkoja ohjelmien latausta ajatellen.

2 kommenttia:

  1. Moi, jos kuvat ei siirry alkuperäiskoossa järkevästi niin kokeilkaa ottaa kameralla pieniä kuvia (640*480) blogia varten ja siirtää ne tablettiin. Niitä ei tarvi pienentää erikseen. Toinen vaihtoehto on ottaa kuvia kännykällä ja siirtää bluetoothin välityksellä kuvat tablettiin. Molempia keinoja kokeiltu meillä menestyksellä.

    VastaaPoista
  2. Lisää tarinoita odotellaan, kuvilla tai ilman! Fair winds, aa ja hoo

    VastaaPoista