sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Tongatapu, Pangaimotu

Ollaan vietetty muutama päivä täällä Tongatapulla, Tongan "pääsaarella". Täällä asustaa 70 000 ihmistä. Tongan kuninkaalliset asuvat myös tällä saarella.
Ankkuripaikkamme sijaitsee oikeastaan erillisen saaren, Pangaimotun kupeessa. Pangaimotulla ei ole muuta kuin valkoista hiekkarantaa ja Big mama Yacht club, jossa internetyhteys (n.2€/tunti). Big mamalla on myös pesulapalvelu n.3€/kg sekä he toimittavat purjehtijoille myös sadevettä n.2€/20l. Paikallinen hanavesi ei ole juomakelpoista.Big maman henkilökunta auttaa purjehtijoita mielellään melkein asiassa kuin asiassa. Todella miellyttäviä ihmisiä.
Täältä pääsee Tongatapulle päivittäin vesitaksilla hintaan 4€/meno-paluu/hlö. Myös kumiveneellä on mahdollista mennä, mutta helpommalla pääsee kun ottaa vesitaksin alle.
Kävimmekin tänään ma 03.11.2014  Tongatapulla, Nuku'alofalla kiertelemässä paikallisia nähtävyyksiä. Tänään on Tongan perustuslain päivä, joten kaupat ovat kiinni. Vain pienet hedelmätorit ja muutama kiinakauppa olivat auki.
Muuten olemme kävelleet hiekkarannalla, tutustuttu paikallisiin ja toisiin purjehtijoihin, katseltu leffoja ja rentouduttu. Tänään illalla meidät on kutsuttu taas italialais veneelle syömään pizzaa ja pastaa. Eilen saatiin kanadalais veneilijöiltä tuoretta tonnikalaa, josta saimme oivan illallisen. Ei siis paljon tarvitse kaupoissa ravata kun ihmiset tarjoavat meille ruokiaan:)
Huomenna, tiistaina 04.11.2014 menemme uloskirjautumaan maasta. Lähtöpäivää emme toki vielä tarkalleen tiedä, mutta luultavasti tällä viikolla. Monet veneet lähtivät samana päivänä kuin me saavuimme...
Ilmoittelemme kunhan lähtöpäivä varmistuu.

Tongatapu kartta, sinisellä ympäröity meidän ankkuri paikka
Kuninkaan palatsi, tosin ei se kingi siinä asu
Kuninkaiden hautausmaa
Koirahan se siinä
Örkki
Eksyneet vaeltamassa yläveden aikaan

Lapsi on terve kun se leikkii ja....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti