keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Bequia - St.Lucia

Bequialla aikaa vierähti viikko enemmän kuin ensiksi suunniteltu, se kuitenkin kannatti. Saatiin toteutettua minun pitkä haaveeni grillatuista hummereista. Sy Pantheralta sattui löytymään grilli ja hommasinkin meille 3 elävää hummeria (yht 4kg). Hummerit halkaistiin, laitettiin grilliin ja nautittiin. Paljoa ei lisukkeita tarvittu kun lihan määrä oli niin reilu. Tämän lisäviikon aikana saarella myös Mikko ehti tarkemmin saareen tutustumaan.
Bequialla tapasimme myös kolme meille uutta suomalais venettä Aida, Ironside ja Vahine. Ostimme saaren puutavaraliikkeestä mahonkia hiukan matkaan ihan vain kaiken varalle, jos vaikka jotain haluaa rakennella veneeseen lisää (tarkoittanee tulevia korjauksia).

Maanantaina 17.02.2014
Oltiin jo aikaisemmin säät katsottu että maanantaina tuulet olisivat kohtalaisen suotuisat siirtymiseen st.Lucialle. Aamu alkoi tullissa uloskirjautumisella, sitten tehtiinkin ruokaa veneellä ja syötiin mahat täyteen ja aloitettiin pomppuisaksi odottamamme n. 70nm purjehdus. Alku oli lupaava, pääsimme jopa 10nm pelkillä purjeilla. Sitten tuuli loppui st.Vicentin saaren suojassa ja konetta käynnistämään. Yllätys olikin suuri kun mitään ei tapahtunut kun starttinappia painettiin, vasta neljäs yritys sai startin pyörimään ja kone hurahti käyntiin. Sitten ei matkan aikana enään konetta uskallettukkaan sammuttaa ennenkuin ankkuri oli tukevasti st.Lucialla Rodney bayn pohjassa. Ei oikeastaan konetta kyllä olisi kannattanutkaan sammuttaa sillä tuulet olivat niin vastaisia että matkasta ei oikein olisi tullut muuten mitään. Ennakkoon meille oli peloteltu tätä st.Vicent-st.Lucia väliä todella pahaksi, meille taisi kerrankin sattua sopivat olosuhteet ja vettä ei juuri räiskynyt edes kannelle, ja virtakin oli myötäistä. Siis siirtymänä kohtalaisen helppo ja perillä olimmekin tiistai yönä klo 02.30. Onneksi kuu loisti lähes täytenä niin saimme apua siitä pimeässä ankkuroitumiseen.

Tiistai aamuna muutaman tunnin yöunien jälkeen alkoikin vian metsästys. Meillä oli nimittäin kadonnut kaikki mastossa olevat sähköt, ankkurivalo ja kansivalo. Vikaa ei ainakaan toistaiseksi ole vielä saatu korjattua. Luultavasti vedämme mastoon suosiolla uudet johdot ja teemme kytkennät maston ulkopuolelle. Vanhat kytkennät ovat maston sisäpuolelle tehtyjä ja niitä on mahdotonta tarkastaa maston ollessa pystyssä. Moottorissa ei ole enään ollut minkäänlaisia käynnistysongelmia, toivottavasti ei tulekaan enään. Varareleitä kuitenkin kaiken varalta on hommattava mukaan (Tapimer oy niitä on kyllä luvannutkin takuuna toimittaa Madeira hässäkän jälkeen, mutta mitään ei ole tullut muistutuksista huolimatta). Aamulla vaihdoimme vielä ankkuripaikkaa hieman lähemmäksi varsinaista satamaa johon myös kumiveneen voi jättää. Sitten seurasi tullimuodollisuudet jotka olivat täällä varsin yksinkertaiset ja nopeat. Pienen tutustumisen jälkeen saarelta löytyi myös halpoja lounaspaikkoja sekä oikea supermarket jossa myös pitkästä aikaa hyvät valikoimat. Täällä olemme aikaa X jonka jälkeen siirrymme Martiniquelle.

Netin täällä saa kaapattua läheiseltä resortilta. Se on suojattu mutta Androidin appsit sillä kuitenkin toimii ilman salasanoja, kuten s.posti, skype, blogger (jolla tämä kirjoitettu).


                                                                                               Kaikki kuvat ovat Bequailta

2 kommenttia:

  1. Siis halkasitteko ne hummerit elävältä?! Ihmetteleepi Calimeran poppoo joka ei vieläkään ole saanut hummeria omaan grilliinsä...

    VastaaPoista
  2. Joo elävältä halki ja kaikki mikä ei ole valkoista pois. Sitten vaan grilliin ja valkosipulivoita päälle.

    VastaaPoista