lauantai 21. maaliskuuta 2015

Aika rientää

Tässä nyt edes pieni päivitys mitä täällä oikein tapahtuu.
Cycloni Pam ei meidän elämään juuri vaikuttanut ja toi tuulta n.40solmua puuskissa. Sadetta saatiin melko rankasti, mutta kaikki tämä tapahtui yöllä joten ei se elämää juuri häirinnyt.
Veneen maalaus urakka on muuttunut hieman suuremmaksi, tai oikeastaan vain hionta. Toisen kyljen maali oli ensin tarkoitus vain hioa kevyesti ja yli maalata, mutta päädyttiin sitten ottamaan siitäkin kaikki maalit pois. Hionta on tosin vielä vähän kesken. Hommaa varten jouduttiin ostamaan myös hiomakone, niitä kyllä Suomessa olisi odottamassa parikin... Uudessa-Seelannissa ei saa koneella hioa venettä ilman imuria ja ollaankin saatu hieman asiasta palautetta, mutta ei mitään kauheaa. Sanktiot voi olla pahimmillaan useita satoja dollareita, meille tällä erää vain huomautus.  Vapaa-ajan ongelmia ei ole ollut, sillä jos ei ole omalla veneellä touhuttu, niin ollaan auteltu muita veneilijöitä.
20.03.2015 Perjantaina meitä saapui moikkaamaan sy Lady Twinin Anna ja Darek, he asustelevat veneessään Aucklannissa ja ovat saaneet työviisumit ja työtkin jo hommattua. Heillä tarkoitus tehdä töitä pari vuotta ja jatkaa purjehdusta sen jälkeen. Uuden-Seelannin palkkataso on varsin hyvä. Esim. minimi palkka on 15$/tunti (yli 10€).
Täällä Whangareissä on varsin paljon tuttuja veneitä matkamme varrelta, ja moni heistä on jatkamassa taas purjehduksia huhti-toukokuussa kohti Vanuatua, Fidziä, Tongaa jne.. Uudessa-Seelannissa alkaa pikku hiljaa kesä loppua ja "talvi" tulemaan. Myös etelä Tyynenmeren myrskykausi alkaa väistyä.
Kun täällä nyt tosiaan alkaa talvi tulemaan niin joudumme Homelessin tänne jättämään ja itse jatkamaan kohti Thaimaata 28.04.2015. Lennot Suomeenkin on jo hommattu ja tarkoitus laskeutua takaisin Suomeen 22.06.2015.Whangarei hieman ylempää katsoen. Kävimme Sunnuntaina Annan ja Darekin kanssa
Parihaka kukkulalla.
Dominos pizza tarjoaa 5$(3.5€)pizzat.
Mukava lounastauko Hannesin ja Erlendin kanssa.
Tämäkin tumma moottorivene on "dinghy" eli isomman veneen rantautumis väline.
Itse emäalus ei mahdu jokea ylös kulkemaan 
Jostain syystä tuli laitettua tähän kuva sorsista
Sy Rakafantin kapu Erlend joutui lainaamaan meiltä villasukkia, kun alkaa yöt olla kylmiä.
Maire mummun johdosta ei villasukat Homelessista lopu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti