torstai 5. maaliskuuta 2015

Whangarei, International yacht service

Homeless nousi 04.03.2015 keskiviikkona International yacht servicen pihaan. Operaatio meni hieman suomen systeemistä poiketen mastopystyssä. Nosturiauto oli Homelessin painolle ilmeisen sopiva ja jaksoi se jopa dinghinkin nostaa, kun käsin olisi jäänyt tekemättä... Nostossa ei itse juuri tarvinnut olla tekemässä mitään, kunhan seisoi vain osaavien tekijöiden tiellä. No toinen takastaagi piti ottaa noston ajaksi pois....
Ollaan päädytty nyt siihen että veneen rakentelu ja niiden parissa touhuilu on niin kivaa, että maalataan tosiaan veneen kyljet uudelleen. Samalla myös päästiin näkemään veneen pohja, joka on kaikinpuolin kunnossa ja saanee kerroksen myrkkyä pohjaan nyt kun on ylhäällä, vaikkei sille oikeastaan vielä tarvetta olisikaan. Pohjasta kyllä nostossa löytyi kaiken maailman kivaa kasvustoa, mutta olivat paikoissa joissa ei ole myrkkymaalia, esim lapiviennit, lokianturi yms, vaikka nekin oli yritetty maalata kyllä myös sisäpuolelta...

Homeless tulee näillä näkymin viettämään ehkä hieman pidemmänkin tovin tässä maalla lepäillen ja keräten uusia voimia matkantekoon.

Uudessa-Seelannissa on erittäin tarkat säädökset veneiden pohjien pesuille ja hiontatöille. Varsinkaan myrkkymaalin jämiä ei edes pestessä saisi maahan mennä, ja sitä kautta mereen, mutta veneen vedessä ollessa sitä saisi kyllä vaikka hioa, outoa. Kuitenkin käytännössä hommat menee kaikilla niin että näytetään sille että kaikki kerätään jotenkin talteen... Kuitenkin sanktiot voi olla useita satoja euroja.

Nostopaikalle saapuessa piti kulkea nostosillan kautta, nostoaikamme oli aamulla aikaisin
että homma tapahtuisi ylävedellä
Nosturiauto oli sovitusti paikalla
Nousi se itse paholainenkin
Kylkien maalinpoisto sujuu ihan ok kovametalli skrapalla
Toinen kylki vielä lähes koskematonTässä maalla elämisessä on myös omat hyvät ja huonot puolet.
esim. tänään perjantaina Mikko käveli veneen vessaan ja ehti jo housutkin nilkkoihin vetää kun Jonnu kysäisi että mitähän mahdat olla vessassa tekemässä. Siis täällä maissa ei ole veneen vessaan asiaa vaan bisnekset on hoidettava ihan muilla tavoin. Toki hyviäkin puolia löytyy maissa olosta, suihkusta tulee vettä jopa lämmintä ilman lisämaksuja. Jonnulle on joga paikka jopa ihan sisätiloissa ja vieressä on myös siihen mukava puistokin. Kaupungin keskustaan on n.5min kävely matka ja kaikki löytyy muutenkin vierestä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti