perjantai 17. kesäkuuta 2016

Laiturielämää

Ollaan jo ehditty olla vetten päällä jokunen päivä, mukavasti tosin laituriin kiinnittyneinä Town basin marinassa. Koska purjehdussesonki on täällä jo oikeastaan loppu ja talvi meneillään niin saatiin kylkikiinnityspaikka, joka normaalisti tarkoitettu vain isoille paateille. Meillä vieressä onkin 52jalkainen katamaraani ja täytyy myöntää että Homeless saattaa näyttää hieman pienelle.
Spayhoodin kovakatto on valmis ja saatu paikoilleenkin. Heti pian asennuksen jälkeen saapuikin jo kangasosien tekijä ja pari tuntia myöhemmin veneessä oli jo "tuulilasi". Tänään Ronnie tulee tekemään vielä sivuosat ja takaosaan ns.verhon. Jes, kerrankin täällä hommat tuntuu pelittävän.
Yöt ovat olleet välillä hieman vilpoisia ja lämmitintä veneessä ei enään ole käytettävissä. Verkkovirta jäi samalla pois käytöstämme kun loikkasimme veteen. Pieni öljylamppu auttaa meitä hieman iltaisin ja pitää lämmön 20 asteen kulmilla. Yöllä kun öljylamppu on sammutettu lämpötila tippuu lähemmäs kymmentä astetta ja makuupusseille on käyttöä, kuten myös villasukille yms...
Tällä hetkellä säät näyttää hieman sille ettei päästä välttämättä edes ensi viikolla matkaan. Matalapaineita tulossa ja tietäisi meille vastaisia tuulia matkalle Uuteen-Kaledoniaan. No onneksi ne ovat vain ennusteita.
Meidän satelliittihärpäke on myös saatu aktivoitua. Se on InReach Explorer, ei varsinaisesti satelliittipuhelin. Laitteella onnistuu tekstiviestien ja email viestien lähetys ja vastaanotto (Max 160merkkiä). Lisäksi meidän matkaa voi seurata kartalta kun olemme merellä. Näistä vähän lisää sitten kuin itsekkin opiskellaan miten kaikki toimii. Niin ja kiitos Hanna ja Nikke apuyrityksestä laitteen aktivoinnissa☺ Oli nimittäin pientä säätöä...

Treeni porukkaa

Suuri Homeless

Ronnie ja Mikko ikkunan suunnittelu hommissa

Homeless is back in water, kohtaan on lisätty video!!!!
One video added in last post.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti