keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Viikko vielä maissa

Nyt on veneelle vihdoinkin tilattu nosturi ja Homeless laskeutuu veteen 15.6.2016.
Vielä odotamme muutamia juttuja, spayhood on valmistumassa hyvää vauhtia, ainakin kova katto-osa. Uudet kaidevaijerit on tilattu 5mm paksuisina ilman muovipinnoitteita.  Siirrymme myös satelliittiaikakaudella askeleen pidemmälle (asia jota pitkään ollaan oltu vastaan), veneeseen tulee kaksisuuntainen iridium verkossa toimiva härpäke. Rajoittamattomalla SMS viestipaketilla, joten päivityksiä voi olla tiedossa jatkossa myös mereltä, ja meihin voi olla yhteydessä...
Ollaan myös löydetty täältä Thaiboxing sali ja harrastuksemme jatkuu siis myös täällä. Täällä saa onneksi ilman pitkiä sopimuksia käydä salilla esim. viikon n.15e hintaan. Tunteja on useita  päivässä... Mukava treenata välillä erilaisessa ympäristössä uusien ihmisten kanssa. Löytyy heti uutta opittavaa ja erilaisia tekniikoita, myös itse on voinut antaa paikalliselle salille uusia treeni-ideoita.
Säät ovat täällä vaihdelleet paljon. Välillä päivälämmöt pyörii 20 asteen hujakoilla ja yötkin n.15-18astetta. Muutamana yönä on lämpö tippunut jopa 4 asteeseen, lämppärille on käyttöä siis löytynyt. Vettä on saatu taivaalta lähes joka päivä, välillä jatkuvasti ja väliin vain kuuro silloin tällöin. Tuuletkin puhalteli viime yönä 50solmun puuskia ja vene tuntuin melkein heiluvan kuivalla maallakin.

Pohjan maalausta
Antifouling painting

Pete testisovittaa kovaa kattoa
Pete test fitting new top to our sprayhood
Jonnun kanssa omia treenejä puistossa
Training in the park


Finally we know the date when Homeless is getting back to water! Launching will be on 15th of June.
First we will go to Town Basin marina and wait for a good weather to leave towards New Caledonia.
Most of the things are done, only sprayhood needs some reparing still...
Yesterday we ordered also a two-way satellitemessenger. So people can also reach us via SMS even we are in the middle of ocean. We will post more details when we get that messenger.
Last week we found a nice , small thai boxing gym where we will work out at least one week still. It's totally different compared to our gym in Tampere, but it is also lots of fun. One week costs there about 15e and there are many lessons everyday.
Still miss our Tampere gym and all the friends there...well, one day we will go back:)2 kommenttia:

  1. Sitä odotellessa sitten!! Täällä Tampereella ja noin 10 lämmintä ja tuule e ja sataa.. t pantera pasi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. PiiPii oon kadottanut sun sposti osoitteen ja puh.numeron ja kaikki. Laitatko mulle mailia tai sitten whatsappiin viestiä (vanha numero toimii whatsappissa, ei kuvia sitä kautta)

      Poista