torstai 28. heinäkuuta 2016

Noumea

Uudessa-Kaledoniassa ainoa paikka missä voi sisään-ja uloskirjautumiset tehdä on Noumea.Olimme ennen tuloamme kuulleet että ihmiset olisivat töykeitä jne... Emme kuitenkaan ole tavanneet vielä yhtäkään töykeää ihmistä. Kaikkialla missä olemme olleet ihmiset ovat olleet ystävällisiä ja auttavaisia.
Noumea ei kaupunkina ole mikään viehättävin paikka. Joka puolella grafiitteja, aamuisin näkyy paljon kodittomia jne.
Noumean kulmilla ei oikeastaan ole yhtään ankkuripaikkaa, koska kaikki ns. luvalliset alueet ovat täynnä poijjuja. Olemmekin ankkurissa alueella jossa ankkurointi on kielletty... Eipä tuo tunnu ainakaan toistaiseksi kiinnostavan.  Dinghy(kumivene) laiturin käytöstä joutuu myös maksamaan, n.3€/vrk. Summa tosin sisältää suihkut, netin, vedet ja vartioidun laiturin.
Hintataso on suurinpiirtein Uuden-Seelannin luokkaa, tosin tropiikille tyypilliseen tapaan vihannekset kalliita. esim. pieni parsakaali n.11€. Hedelmät, kala ja liha ovat ihan järkihinnoissa. Yleinen hintataso on selkeästi halvempi kuin Ranskan Polynesiassa.
Purjehduskisat ankkurilahdella.

Homeless kielletyllä alueella ankkurissa.

1 kommentti:

  1. Ihanaa tekstiä! Hitto on kallis parsakaali. Jos oisin lähettäisin teille kasvimaalta satapäin vihanneksia ja metsästä marjoja ja sieniä 😘

    VastaaPoista