perjantai 3. lokakuuta 2014

Samoa

Samoalla aika on vierähtänyt hujauksessa. Torstaina tehtiin taksilla saarikierros, mukana oli myös Italialainen Matteo. Taksi kustansi 200Samoan taalaa eli n.60€, ei kovin paha hinta n.8tunnin matkasta. Kuskimme toimi myös kuin matkaopas ja osasi kertoa todella paljon kaikenlaista faktaa saaresta ja elämästä Samoalla. Kävimme matkalla muutamalla vesiputouksella ja muutamalla laavasta muodostuneella luolalla/kaivoksella uimassa. Matkalla kävimme myös syömässä paikallisen perheen kodissa, jossa lapsia vilisi noin kymmenkunta. Samoalla taloista puuttuu tyypillisesti seinät tai ainakin osa niistä. Seinät puuttuu siksi että täällä on niin kuuma ja ilman seiniä tuuletus pelaa loistavasti. Yksityisyys taitaa saarella ollakkin varsin vieras käsite. Lasten kasvatus on täällä ehkä hieman erilaista kuin Euroopassa. Lapset on opetettu palvelemaan jo ihan pienestä pitäen vanhempia ja jos täytyy jostain asiasta sanoa kahteen kertaan se tarkoittaa myös läppäisyä kasvoille.
Homeless tyyliin ollaan löydetty myös saaren halvin ravintola, ruoka kahdelle ison cocacolan kera 11taalaa eli n.3.30€. Kaupoissakin tuntuu löytyvän ihan hyvin valikoimia ja halvalla. Torilta saa kokonaisen banaanitertun (siis n.20kg) hintaan 10taalaa (3€).
Autopilotin moottorin etsintään ollaan myös käytetty melko reilusti aikaa mutta huonoin tuloksin. Ollaan koluttu kaupungin kaikki rautakaupat, autokorjaamot yms läpi eikä mistään löydy edes sopivan kokoista porakonetta tai muuta vempelettä  mistä moottorin saisi. Asiointia täällä helpottaa se että toisena kielenä täällä on englanti, joskaan kaikki eivät sitä kovin hyvin puhu. Nyt vielä kuitenkin yritämme saada vanhoista moottoreista koottua jotenkin ehjän, jos ei muuta niin käämittämällä uusiksi.

Tunnelista toiseen olisi päässyt sukeltamaan, mutta ilman pienintäkään valoa
Siis jäi sukellus tekemättä, kun pelkuri on....
Ananasta täällä viljellään paljon
Paikallinen talo, makuuhuone on ilman seiniä
Ei tässä keittiössäkään kyllä seiniä näy
Paikallista miesten tyyliä
Hieno paikka pysähtyä uimaan
Jossain tuolla perällä näkyy vesiputous
Ja tässä toinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti