sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Vavau

Lähdettiin lauantaina 25.10.2014 pois poijusta ja suunnattiin ankkuriin n.6nm päähän. Vavaun poijuissa ei perjantaisin mukava ole olla kun rantabaarien musiikki pauhaa pitkälle yöhön. Ankkuripaikkoja täällä Vavaulla on paljon tarjolla, taitaa olla karttaankin merkattuna yli 40kpl pienen alueen sisällä. Moni ankkuripaikoista muistuttaa toisiaan ja varsinaisesti juuri mitään tekemistä niissä ei ole tarjolla, kauniita paikkoja toki. Yhden yön ankkurissa löhöilyn ja elokuvien katselun jälkeen siirryttiin sunnuntaina sukelluspuuhiin. Snorklaamaan oli tarkoitus mennä luolaan joka johtaa suureen vuoren sisällä olevaan ilmataskuun. Mentiin Homelesilla etsimään paikkaa jonka sijainti oli suunnilleen tiedossa, mutta ei tarkasti. Onneksi paikalla oli myös Homelessin isosisko sy Moksha (punainen yli 70jalkainen purkkari) etsimässä myös suuaukkoa luolaan. Kyseisessä veneessä matkaa tekevien Kimin ja Jamesin kanssa aloitimme suuaukon etsinnät. Mikko hyppäsi Mokshan kumiveneeseen ja Jonnu jäi pitämään huolta Homelessista (liian syvää ankkurointiin).  Jamesin kanssa sukelsimmekin yhteen luolaehdokkaaseen mutta sieltä löytyi vain pienen pieni ilmatasku, siis väärä paikka. Sitten uusi luolan suuaukko otti vedenalta silmiin, tällä kertaa parin metrin syvyydessä ja n. 7m halkaisialtaan. Sen alapuolella kymmenen metrin syvyydessä oli vielä toinen suuaukko. Nyt siis kaikki merkit vaikutti pitävän paikkansa, että oikea suuakko olisi löytynyt. Enään piti kerätä rohkeus ja sukeltaa pimeyden sekaan ja katsoa mitä on vastassa. Sukellettiin Jamesin kanssa samaan aikaan yhden taskulampun kanssa ensin pari metriä syvälle ja sitten ehkä n.4metriä pitkää tunnelia pitkin päädyttiin ilmataskuun joka on halkaisialtaan 15metriä ja korkeutta samaa luokkaa. Hieno kokemus, mutta luolan pimeydestä johtuen kuvien otto mahdotonta. Luolan katosta roikkui myös jokusia tippukivia. Aallot jotka aina suuakkoon osuessaa tekivät sisälle painetta saivat myös sisällä aikaan sumua joka katosi ja tuli aaltojen mukana. Yhtään valasta emme ole täällä valaiden valtakunnassa onnistuneet vielä näkemään, mutta ehkä myöhemmin. Pieniä värikkäitä kaloja tosin on paljon bongattu.
Sukeltelujen jälkeen suuntasimme taas kohti uutta ankkuripaikkaa, mutta se olikin täytetty poijuilla joten ei sinne enään ankkuria saanut väliin tiputettua. Ajoimmekin takaisin poijuihin kaupungin edustalle. Nyt maanantaina 27.10.2014 hommina meillä on käydä tekemässä mastossa yleistarkastus, pestä pyykkiä, tarkastaa säät jne..

Jos joku haluaa tunnelia mennä metsästämään niin koordinaatit ovat suunnilleen 18°41.463S  174°04.476W.  Ja veden alta löytyy tosiaan kaksi päällekkäistä sisään meno aukkoa.

James sukeltamassa luolasta pois
Fisuja
sy Wunjo
Vääntynyt sakkeli (ollut ankkurin ja ketjun välissä)
Vava'u group

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti