sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Matka Phukettiin

Ensimmäinen etappi Langawilta lähdön jälkeen oli Ko Tarutan, sinne matkaa oli vajaat 14nm, koneella tietenkin. Yöllä tai oikeastaan se iltaa vielä oli(21.30) kuului ihmeellistä kolinaa keulan suunnalta. Heräsimme molemmat siihen ja minä menin pihalle taskulampun kanssa katsomaan. Oli ensi sanat että, mitä v*ttua. Olimme kiinni verkoissa, kalastaja oli siis saanut Homelessin saaliiksi.  Verkot olivat useamman satametriä pitkät, ja olimme n.puolesta välistä jääneet jumiin. Asiaa ei helpottanut se että ankkuripaikalla virtaukset olivat 1.5kt luokkaa. Siitä syystä ne verkotkin oli meidän päälle ajautuneet. Nähtiin että kalavene on verkon toisessa päässä ja yrittää lappaa verkkoa kannelle. Vierelle päästyämme he pahoittelivat suuresti ja katkaisivat oman verkkonsa, että päästiin irti. Verkko näytti aivan uudelle ja tuntuikin että me oltiin varmaan enemmän pahoillaan, kuin kalastajat. Onneksi he kyllä saavat verkkonsa fiksattua.
Seuraavat päivät ei oikein ohjelmaa tarjonneetkaan. Moottorointia vain, tosin maisemat olivat paikkapaikoin huikeita. Yövyttiin Ko Phetralla sekä Ko Lantalla ja sitten tapahtui ihme. Jo yöllä oli ankkuripaikallamme kovia tuulen puuskia. Aamulla ankkuria nostaessa kävi selväksi että saamme ainakin kokeilla purjehdusta.
Phukettiin viimeistä pätkää n.50nm purjehtiessamme pääsimme matkasta n.40nm purjein!
Välillä jopa piti hieman reivata genuaa. Säät ovat ollaan oikein mukavia, ja ilma on selkeästi viilentynyt. Öisin lämpötilat painuu alle 30c° ja ilma kuivempaa. Ei enään Indonesian 35-40c° asteen öitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti