sunnuntai 4. kesäkuuta 2017

Liian kylmä ja liian kuuma!

Tässä on nyt jo reilu kuukausi ollut radiohiljaisuutta. Syynä siihen on ollut ettei vaan ole jaksanut kirjoitella mitään. Ollaan kyllä ehditty vähän mm. matkustella.

Oltiin Suomessa käymässä mutta siellähän oli aivan liian kylmä. Tultiin takaisin Aasian helteisiin ja sateisiin. Ei ole hyvä olla pienen ihmisen missään:) Phuketissa satoi vettä niin että aamuisin oli dinghy ihan täynnä vettä ja puoli upoksissa. Pyykin pesusta ei tullut mitään, kun kuivaaminen oli mahdotonta. Veneen sisälläkin kosteusprosentti älytön...

Phuketissa viihdyttiin viikon verran ja otettiin sitten suunnaksi Langkawi (Malesia). Matka tehtiin tällä kertaa päivämatkoin ja yövyttiin matkalla 3 kertaa ankkurissa lilluen. Heti meidän ensimmäisen matkapäivän kruunasi jälleen keulastaagin hajoaminen, siis mitä v*ttua! Niin se sitten päätti taas kerran pamahtaa poikki. Tällä kertaa petti bluewave vaijeripääte(käytetty), ei pitäisi käytettyyn luottaa... No se ei ole onneksi tälläkertaa isokaan homma fiksata. Alkaa vaan itseäkin jo naurattaa/itkettää tämä keulastaagi pelleily:)
Matka siis taitettiin tuttuun Aasialaiseen tyyliin moottoroiden, vaikka tällä kertaa tuultakin olisi ollut tarjolla. Viimeisestä ankkuripaikasta aamulla lähtöä tekiessämme kone ei suostunut lähtemään käyntiin. Startti ei edes pyörähtänyt, siis jälleen rele rikki. Taisi olla matkan kolmas tai neljäs hajonnut. Onneksi niitä pussillinen varalla ja minuutin kuluttua moottori taas pärisi nätisti käynnissä.
Vielä pari mailia ennen Langkawin ankkuripaikkaamme saimme päälle kunnon vesisateen ja näkyvyys katosi lähes täysin. Olimme juuri silloin suuntaamassa kahden saaren välistä, mutta näkyvyys oli niin onnetonta että oli pakko laskea ankkuri ja odottaa. Emme joutuneet onneksi odottamaan kauaa vaan pääsimme jatkamaan matkaa. Pääsimmekin litimärkinä perille ankkuriin vaikka molemmilla oli päällään kiinalaiset huippuluokan sadetakit. Muuten hyvät mutta jokainen tikattu sauma vuotaa:)

Langkawilla saatiin myös vihdoin pyykitkin vietyä pestäviksi. Pesulassa kaikkine kuluineen 10kg pyykkejä kustantaa n.5€. Ei paha.
Langkawilla paikallisten elämään vaikuttaa tällä hetkellä Ramadan. Muslimit eivät saa syödä eikä juoda auringon ollessa ylhäällä. Siis päivisin on melko turha lounaspaikkoja etsiä, lähes kaikki paikat on suljettuja ja alkavat aukoa oviaan auringon laskiessa. Muutenkin näyttää Kuah townin keskustassa hiljaiselle ja autiolle.

Homeless on nousemassa vedestä, päivää ei ole vielä lyöty lukkoon...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti