lauantai 11. tammikuuta 2014

Aurinko paistaa ja vettä sataa

Olemme nyt täällä karibian auringon alla.
Sää täällä on jokseenkin vaihtelevaa ja saammekin vesisateita n.30min välein kovien tuulenpuuskien saattelemana.
Kun tuollainen puuska sitten kohdalle osuu on siinä ankkurit kovassa testissä. Olemme itse ankkuroituneetkin nyt n. 10 kertaa.
Nyt vasta tuntuu että ollaan saatu ankkuri pitämään ja ei voida ajautua muita päin sen mahdollisesti luistaessa. Pohja täällä on todella kovaa hiekkaa.

Keskiviikkona kun olimme vaihtaneet ankkuripaikkaa iski tuollainen kunnon puuska. Ankkurimme rupesi luistamaan ja niin teki myös yhden n.40jalkaisen Tanskalais veneen. Meillä oli onneksi vielä moottori käynnissä joten saimme homman hoitoon muutamassa minuutissa ja ankkurille löytyi pitävä paikka. Tanskalais veneessä tilanne oli hieman toinen. Siinä ei ollut ketään kyydissä ja se oli ajelehtimassa päin muita veneitä. Moni muukin ankkuripaikalla tilanteen havaitsi mutta ei juuri reagoinut mitenkään. Teräs vene ohitti tuulen viemänä kaksi venettä vain parin metrin etäisyydeltä. Siinä vaiheessa minä olinkin jo kumiveneellä mennyt kyseiseen paattiin ja yritin laskea lisää kettinkiä että ankkuri taas pitäisi. Siinä vaiheessa muutkin veneilijät alkoivat reagoimaan ja lopulta veneellä kävikin jo kuhina. Taisi siinä parhaillaan olla 6 eri miestä touhuamassa ja lisäksi merivartiosto. Loppupeleissä vene saatiin erään toisen veneen kylkeen kiinnitettyä niin että enempää vaaraa ei aiheitunut. Veneen omistajat saapuivakin sitten illan hämärtyessä ja aikaa koko hässäkkään oli siis kulunut kuusi tuntia.

Muuten täällä aika on kulunut kyllä nopeasti mutta maissa emme hirveästi ole ehtineet olla. Meidän pitäisi jostain saada vesitankkeihimme täydennystä ja yrittää löytää kameraan uusi akku, tai sitten kokonaan uusi kamera. Emme edes suoraan sanoen ole varmoja paljonko paikallinen aika on. Me heräämme kun aurinko nousee ja se on meille riittänyt päivärytmin pitämiseen.

Puhelimen käyttö täällä on muuttunut ihan törky hintaiseksi joten niihin emme juuri koske. Toki niihin voi viestejä lähettää, mutta puheluihin emme vastaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti