maanantai 19. syyskuuta 2016

Kupang

Viikonloppuna ja maanantaina oli jokin muslimien pyhä/vapaapäivä ja monet paikat olivat kiinni(muslimi omisteiset). Eilen tiistaina käytiin kävellen paikallisella Lippo ostoskeskuksella ja samalla saimme n.10km kävelyn ja näimme hieman paikallisten asutusta ym. Ostoskeskus oli kallis paikka, mutta ilmeisesti aitoa merkkitavaraa kauppaavat. Ainakin hintojen perusteella. Parasta antia oli kuitenkin ehkä ilmastointi, tuntui oikein luksukselta olla viileässä tilassa. Ostoskeskuksen yhteydestä löytyi myös asiallisen kokoinen supermarket. Paljon kaikenlaista, mutta hinnat ei käytännössä juuri eroa pienempiin kauppoihin joita löytyy läheltä rantaa.
Aikaisemmin kirjoitin että Dingin vartioinnista rannalla meitä ei ole edes huolittu rahaa. Eilen tuli rannalta mies esittäytyen että hän on rannan dinghy vahti. Vrk maksaisi 50 000rp/3€, ja muutoinkin hän hoitaisi vedet, pyykit jne. Tietenkin hän haluaisi hoitaa kaiken yksinoikeudella ja muualta ei edes vettä saisi ottaa. Selitimme että rannan muut myyjät kyllä dinghiämme katsovat kun heidän palveluitaan käytämmekin. Tuntui hieman että kyseessä alkaa jo olla kiristys.Ranta tuntuu hyvin turvalliselle ja siinä usein paljon paikallisia lapsiperheitä jne.. Emme maksaneet mitään ja kiitimme vain informaatiosta, saa nähdä kuinka meidän käy... Dinghy kuitenkin lukittu 6mm ankkuriketjun pätkällä, vaijerilukoista luovuttiin kun ne saa kuitenkin jo kohtuu pienillä kulmaleikkureillakin poikki. (Dinghy pysyi kyllä hyvin rannassa ilman maksamistakin, ja tämä vahtikin rupatteli vain niitä näitä eikä rahaa enään myöhemmin kysellyt)
Täällä kulmilla näitä vene "agentteja" kyllä riittää. Lähes kaikki haluavat että kaikki asiat hoidetaan heidän kauttaan ja muille ei saisi edes puhua... Tosin agenteista Frenky Charles, neuvoi meitä etsimään pesulan kadulta ja sanoi että säästetään paljon. Veimmekin vaatteemme erään hostellin pesulaan. Ei ollut sekään halvin(15 000rp/rp 1€/kg), ja vaatteet saatiin kosteina takaisin.... Paikallisten pesuloiden hinnat alkaa ilmeisesti n.7000rp/kg, kunhan vain sellaisen löytää. Agenttien kautta pesupalvelut voi olla luokkaa 50 000rp/kg.

Keskiviikkona hyppäsimme paikalliseen bussiin (Bemo) ja n. 10km matka maksoi 3000rp Harbor masterin konttorille. Tarkoitus oli kirjautua ulos Timorilta. Pienen hetken ja paperien tutkiskelun jälkeen totesivat että, turhaan tulimme. Olimme jo aikaisemmalla käynnillä saaneet kuulemma papereihimme tarvittavat leimat. Täällä edes paikalliset ei aina tiedä kuinka homma tomii. Olimme sisään kirjautuessa kysyneet tarvitseeko kirjautua vielä ulos ja vastaus oli, kyllä.
Olimme aikaisemmin ajatelleet viettävämme Kupangissa perjantaihin saakka, mutta päädyimmekin jo lähtemään torstai aamuna. Kupangilla kun ei ihan hiervästi ole annettavaa pidemmäksi aikaa... Esimerkiksi mainostavat rantoja jotka ovat todella roskaisia ja toisella asustelee krokotiili...
Torstaina ankkuria nostaessa oli vähän ongelmia. Ketju oli tarttunut pohjassa johonkin jo 10metriä ennen ankkuria. Oli todella tiukassa, mutta pyörimällä ja joka suuntaan kiskomalla ja moottorilla repien saatiin irti. Sitten olikin ankkuri kaivautunut tiukkaan/jumissa. Se oli onneksi hieman helpompi ylös saatava. Vesi ei ankkuripaikalla ole kirkasta ja siellä voi olla oikeastaan mitä vain pohjassa. En ihmettelisi vaikka olisi uponneita veneitä, hylättyjä poijuja jne.

1 kommentti:

  1. Ihan vaan vähän ollaan kateellisia lämmöstä:-) Täällä jo öisin nollassa, joka ilta poltetaan puita pönttöuunissa ja kesäkurpitsat kasvimaalla on vuorattu harsolla, jos vaikka vähän vielä kasvavat päiväaikaan.

    VastaaPoista