lauantai 10. syyskuuta 2016

Saumlaki, Indonesia

Saumlaki on mukava pikkukaupunki josta löytyy löytyy kaikki tarpeellinen.
Palvelut ja kaupat sijaitsevat aivan rannassa. Tarjolla on mandariinejä( tai jotain vastaavia), banaaneja, vesimelooneja, ananaksia jne. Myös ruokapaikat löytyy pääkadun tuntumasta ja valikoimaa on paljon. Me suosimme "paikallisten" ruokapaikkoja jotka ovat hyviä, jos elimistö on ehtinyt tottua erilaiseen bakteerikantaan. En siis suosittele lentoturistille heti ensimmäiseksi päiväksi...
Ihmiset ovat todella ystävällisiä ja kiinnostuneita. kauduilla kuulee jatkuvasti, Hello Mister, Hello miss. Valokuvia haluavat monesti ottaa ja tuntuvat myös olevan onnellisia jos heiltä kysyy lupaa saada kuvata. Vastaus on aina ollut kyllä ja suuren hymyn kera.

Aikamme Saumlakissa meni todella nopeasti, ja eihän me siellä montaa päivää edes oltukkaan. Veden hommaaminen oli yksi päivittäinen rituaali. Aina maissa käydessämme otimme 20-40 litraa vettä. Hanavesi ei ole juotavaa, joten ostimme 20litran sinetöityjä vesikanistereitä(pantillisia) jotka suoraan kaadoimme omiin kanistereihin ja kuljetimme veneelle. 20litraa maksoi 12000rb eli vajaa 1€. 1,5litran vesipullo maksaa lähes saman...

Viimeisenä päivänä meidät bongattiin kadulta syömmässä ollessamme ja pyydettiin tulemaan paikalliseen kouluun puhumaan. Suostuimme tietenkin vaikka aikataulumme oli varsin tiukka kaikkisen ostosten takia. Koululla kerroimme Englannin kielen tärkeydestä ja oppilaat pääsivät kokeilemaan omia kieli taitojaan. Osasivat he kieltä tai eivät heistä tuntui olevan hauskaa saada tälläisiä valkonaamoja koululle vierailemaan. Valokuvaus oli heille jälleen suuri kohokohta ja kaikki halusivat päästä kuvaan, myös opettajat.

Saumlakista kävimme hoitamassa uloskirjaukset Port Captainilla ja seuraavana aamuna suuntasimme kohti Timor:in saarta ja Kupangia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti